Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Χαλίλ Γκιμπράν ~ Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την....

Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την, μόλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά και απότομα. Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδόσου, μόλο που το σπαθί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις φτερούγες της μπορεί να σε πληγώσει. Κι όταν σου μιλήσει, πίστεψέ την, μόλο που η φωνή της μπορεί να διασκορπίσει τα όνειρα σου σαν το βοριά, που ερημώνει τον κήπο.

Γιατί όπως η αγάπη σε στεφανώνει, έτσι και θα σε σταυρώσει. Κι όπως είναι για το μεγάλωμα σου, είναι και για το κλάδεμά σου. Κι όπως ανεβαίνει ως την κορυφή σου και χαϊδεύει τα πιο τρυφερά κλαδιά σου, που τρεμοσαλεύουν στον ήλιο, έτσι κατεβαίνει και ως τις ρίζες σου και ταράζει την προσκόλληση τους στο χώμα.

Σαν δέματα σταριού σε μαζεύει κοντά της. Σε αλωνίζει για να σε ξεσταχυάσει. Σε κοσκινίζει για να σε λευτερώσει από τα φλούδια σου. Σε αλέθει για να σε λευκάνει. Σε ζυμώνει ώσπου να γίνεις απαλός. Και μετά σε παραδίνει στην ιερή φωτιά της για να γίνεις ιερό ψωμί για του Θεού το άγιο δείπνο.


Όλα αυτά σου κάνει η αγάπη για να μπορέσεις να γνωρίσεις τα μυστικά της καρδιά σου και με τη γνώση αυτή να γίνεις κομμάτι της καρδιάς της ζωής.
Αλλά αν από φόβο σου γυρέψεις μόνο την ησυχία της αγάπης και την ευχαρίστηση της αγάπης, τότε, θα ήταν καλύτερα για σένα να σκεπάσεις την γύμνια σου και να βγεις έξω από το αλώνι της αγάπης. Και να σταθείς στο χωρίς εποχές κόσμο, όπου θα γελάς, αλλά όχι με ολάκερο το γέλιο σου, και θα κλαις, αλλά όχι με όλα τα δάκρυά σου.

Η αγάπη δε δίνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της, και δεν παίρνει τίποτα παρά μόνο τον εαυτό της. Η αγάπη δεν κατέχει κι ούτε μπορεί να κατέχεται, γιατί η αγάπη αρκείται στην αγάπη.
Η αγάπη δεν είναι καμιά άλλη επιτυχία εκτός από την εκπλήρωση της. Αλλά αν αγαπάς κι είναι ανάγκη να έχεις επιθυμίες, ας είναι αυτές οι επιθυμίες σου:

Να λιώσεις και να γίνεις σαν το τρεχούμενο ρυάκι που λέει το τραγούδι του στην νύχτα. Να γνωρίσεις τον πόνο της πολύ μεγάλης τρυφερότητας. Να πληγωθείς από την ίδια την γνώση σου της αγάπης. Και να ματώσεις πρόθυμα και χαρούμενα.

Να ξυπνάς την αυγή με καρδιά έτοιμη να πετάξει και να προσφέρει ευχαριστίες για μια ακόμη μέρα αγάπης. Να αναπαύεσαι το μεσημέρι και να στοχάζεσαι την έκσταση της αγάπης. Να γυρίζεις σπίτι το σούρουπο μ' ευγνωμοσύνη στην καρδιά.

Και ύστερα να κοιμάσαι με μια προσευχή για την αγάπη που έχεις στην καρδιά σου και μ' έναν ύμνο δοξαστικό στα χείλη σου.

9 σχόλια:

 1. Αχ! αυτή η αγάπη.. πόση ομορφιά έχει! :)
  Υπέροχο το κείμενο του Γκιμπράν, μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει!
  Καλή σου νύχτα, Αριάδνη μου!
  Να περνάς όμορφα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αγάπη το μόνο που θέλει είναι ΑΓΑΠΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μα αυτός είναι ο σκοπός της αγάπης, να μας σταυρώσει και να μας στεφανώσει. Να μας στείλει πίσω στον Παράδεισό μας.. Φιλιά!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πανέμορφο!
  Μακάρι η αξία της αγάπης να γινόταν αντιληπτή από όλους μας, καθημερινά. Έτσι δε θα υπήρχε μιζέρια και γκρίνια.

  Καλημέρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί όπως η αγάπη σε στεφανώνει, έτσι και θα σε σταυρώσει.
  Αχ πόσο δίκιο έχει ο Γκιμπράν Υπέροχος, σε ότι έχει γράψει!
  Καλημέρα κορίτσι!
  Καλά να περνάς :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τί πανέμορφο κείμενο Αριάδνη μου!!Υπέροχη η γραφή τού Γκιμπράν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πανεμορφο... ξερει πολλα περι αγαπης.. να δω πως εφαρμοζονται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θαθελα αριαδνη να σου στειλω καποιο ποιημα. Στειλε μου αν θελεις το email σου.Το δικο μου ειναι laguvardos 1 @ gmail . com.Ευχαριστω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή