Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μετασεισμικές σκέψεις

Ευτυχώς μικρό το κακό.

Υλικές ζημιές , ένιωσα όμως το κύριο σεισμό και ελαφρά τους μετασεισμούς.

Βουητό, διάρκεια, ένταση....

Τι σου κάνει η άτιμη η ψυχολογία;

Φοβήθηκα ότι θα συμβεί κάτι κακό και δεν θα βρεθεί ούτε το κοκκαλάκι μου. Παλιά όταν ήμουν μικρή έλεγα, ότι αγαπούσα το σεισμό και το θεωρούσα μέσα στην παιδική μου αφέλεια, κάτι ακίνδυνο που δεν πρόκειται ποτέ να μου συμβεί.

Πριν δυο χρόνια όταν σπούδαζα στην Αθήνα, έγινε δυνατός σεισμός τα ξημερώματα. Πετάχτηκα πάνω. Ήμουν μόνη μου. Είχα ταχυκαρδία. Ζήτησα συγνώμη απο το Θεό και ξάπλωσα πάλι γιατί νόμιζα πως θα με βρει η ΕΜΑΚ. Τελικά τη γλύτωσα, όπως και σήμερα.

Μήπως ήταν σημάδι το σημερινό;
Μήπως να προσέξουμε τι θα ψηφίσουμε αύριο;
Μήπως να ζούμε την κάθε μας στιγμή με όλη μας την ψυχή;
Μήπως να κάνουμε αυτό που θέλουμε; 
Μήπως να μην αφήνουμε το χρόνο να περνάει;

17 σχόλια:

  1. Με μπέρδεψες. Δεν είσαι στην Αθήνα; Πού είσαι; Εγώ να σου πω καλοκοιμόμουνα κι εκεί που άρχισα να κουνιέμαι, ανοίγω τα μάτια και λεώ. Μωρέ αυτός είναι δυνατούτσικος, υπολόγισα τις πιθανότητες να με πλακώσει το ταβάνι, πράγμα αδύνατον γιατί το σκυρόδεμα είναι φτιαγμένο να βαστάει 9 ριχτερ και βάλλε, οι σοβάδες ήταν καλοί οπότε ούτε κι αυτοί θα με σκότωναν, άλλον όροφο από πάνω δεν έχω οπότε μια πλάκα είναι οκ. Αλλά καλού κακού κατρακύλησα από το κρεβάτι και ξάπλωσα χάμου στο χαλί δίπλα στο κρεβάτι γιατί οι νέοι κανονισμοί λένε ότι αυτή ειναι η ασφαλέστερη θέση. Μετά σηκώθηκα έκανα το σταυρό μου, έκανα μια μικρή αναφορά στην αποκάλυψη (πολλές φυσικές καταστροφές μαζεμένες, μετά θυμήθηκα και τον γκαβό τον Αντωνάκι) και είπα δε γαμίς, ότι είναι να γίνει ας γίνει το πολύ να μη παίρνω τα Τ4 και να μαι σαν το φυτό και να μην καταλαβαίνω τπτ! Μετά έκανα καφέ κι έφτιαξα ένα αγωνιστικό αστέρι μπας και φιλοτιμήσω μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακεδονία μένω! Και γω τ4 των 50 παίρνω!

      Διαγραφή
    2. 62μg αλλά θα μου το ανεβάσει...Πρέπει σε κάποια φάση αν είμαστε όλες σύμφωνες να ξεσηκωθούμε όσες είμαστε από τα περίξ και να κάνουμε κανα meeting έτσι για το καλό.

      Διαγραφή
    3. Σούπερ, δεν ξέρω πώς μπορεί να κυκλοφορίσει η πρόταση, μήπως είναι αδιακρισία.. εγώ είμαι θετικότατη πάντως!!!

      Διαγραφή
  2. και φυσικά με μια μελιτζανοσαλάτα περνάνε όλααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι δεν πήρα χαμπάρι. Έρχεται η μάνα μου και λέει σεισμός, εγώ λέω μήπως είναι ο αέρας χαχα! Πάντως σωστά πίστευες ότι οι σεισμοί είναι ακίνδυνοι, τα (κακοκτισμένα) κτήρια σκοτώνουν.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πάλι,κάνοντας δουλειές,δέν κατάλαβα τίποτα Αριάδνη μου!!
    Αντε,καί καλό βόλι αύριο!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι μόλις είχα ξυπνήσει και άμα σας πω τι έπαθα...μάλλον θα γελάσετε...!
    εκεί που πίνω τον καφέ μου νιώθω την καρέκλα να κουνιέται...όπα λέω...κάτι παίζει ή είναι ιδέα μου;το κούνημα λοιπόν συνεχίζεται αλλά από το μέσα δωμάτιο ή γιαγιά η οποία είναι ξύπνια καμία αντίδραση...λέω δεν μπορεί..έχω παραισθήσεις...!!!"γιαγια γίνεται σεισμός?"-όχι παιδάκι μου δεν καταλαβα τίποτα!"αυτό ήταν λέω πάει!χαχαχαχαχα
    μετά από λίγο συνεχίζοντας την διαδικτυακή "βόλτα" βλέπω τα ποσταρίσματα στο fb...με το πιο αστείο να γράφει:"σεισμός όταν έπινα γάλα!"
    οκ λέω...υπάρχουν και χειρότερα!
    (χαχαχαχαχα)
    περαστικά μας...και ας ευχηθούμε να ήταν ο κύριος και να τελειώσει εδώ...
    α!και μακάρι να ταρακούνησε και το μυαλό μερικών για το αύριο!!!
    φιλιά:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω κοιμόμουν και νόμιζα πως κουνουσε η μαμα μου το κρεββάτι για να ξυπνήσω! Ανοίγω τα μάτια και βλέπω τις λάμπες να κουνιούνται και την κορνίζα να πέφτει. Πάνω που υπάρχει μια βιβλιοθηκη στερεωμενη στον τοίχο. Αντε να κοιμηθω σημερα το βραδυ και έχω αυριο και τις εκλογες γκρρρρρ

      Διαγραφή
    2. μη φοβού!!!!!ο Θεούλης μας φυλάει:))

      Διαγραφή
  6. καλημέρα Αριάδνη μου δυστηχώς σε σεισμική χώρα τα περιμένουμε αυτά γιατί όλο και κατι γίνεται αλλα θα μου πεις δεν συνηθίζεται ποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αριαδνη μου εγω Θεσσαλονικη ειμαι αλλα χθες δεν τον καταλαβα το σεισμο ...λες να εχω γινει αναισθητη? γιατι οταν τον καταλαβαινω τρεχω σαν τρελλη εξω απο το σπιτι, φιλακια και μη φοβασαι , αντεχουμε και στους σεισμους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από όσο θυμάμαι δεν έχω πετύχει ποτέ σεισμό, παραμόνο ένα μικρό σχετικά το 2008.
    Πρέπει να είναι το χειρότερο συναίσθημα μιας και είσαι ανήμπορος σε αυτό που έχει αποφασίσει η φύση αλλά ούτε και ξέρεις πότε και πως θα σταματήσει. Ας ελπίσουμε πως θα σταματήσει εδώ γιατί το 99' έγιναν τρείς Τουρκία-Κύπρος-Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεσσαλονίκη είμαι,αλλά δεν κατάλαβα ΤΙΠΟΤΑ!Μας έπαιρνε κόσμος να μας πει,ότι κουνήθηκε για τα καλά...εγώ με την αδερφή μου τίποτα...σε νιρβάνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αριάδνη μου,
    ωραία μουσική!!! :)))
    Όσον αφορά τον σεισμό, έκανα δουλειές και δεν τον αντιλήφθηκα..
    Εύλογα τα ρητορικά ερωτήματά σου!
    Καλή εβδομάδα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φοβερή εμπειρία... εύχομαι να μην κινδυνεύει κανένας.. πολύ δύσκολες κατααστάσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή