Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Χρόνια Πολλά στην Ελένη Βιτάλη!

Ξεκίνησα να γράφω το κείμενο δίχως να έχω προμελετήσει το τι θα ακολουθήσει.
Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά, όμορφα, δημιουργικά σε τούτη την υπέροχη φωνή που γαλουχήθηκε μέσα στο παραδοσιακό τραγούδι. Αν και πολλά sites/blogs γράφουν λανθασμένα πως έχει γενέθλια στις 19 Σεπτέμβρη. Έχω την εντύπωση πως η ίδια στην "Κιβωτό" το αναφέρει κιόλας:
"Γεννήθηκα στην Κιβωτό
εννιά και δεκατρία
την ώρα που οι πλανήτες μου
βαράγαν μα..."
Όπου 9, ο ένατος μήνας και δεκατρία, 13 του μήνα. Εκτός κι αν κάνω λάθος και αναφέρεται σε ώρα.


Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε κατασταλάξει και γνωρίζουμε ποιοι ερμηνευτές μιλούν στην ψυχή μας. Στη δική μου "μιλά" κυρίως η Ελένη Βιτάλη. Βεβαιώθηκα όταν την άκουσα για πρώτη φορά ζωντανά πέρσυ σε συναυλία στο Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.



Λόγω της μόνιμης κατοικίας μου, μου ήταν "απαγορευμένο" να τη δω σε κάποια μουσική σκηνή. Το κλίμα πέρσυ ήταν σχεδόν μυσταγωγικό απο δικής της πλευράς. Πριν ακόμη κάνει τα πρώτα της βήματα στη σκηνή, το κοινό χειροκροτούσε δυνατά.

Χαμόγελα, δάκρυα και η συναυλία ξεκίνησε με φόντο την ίδια. Πρωταγωνίστρια να διοχετεύει τα συναισθήματα της σε κάθε έκφανσή της. Οι νότες σε συνδυασμό με τη φωνή της και τον αμανέ άφηναν τη γλύκα, τον καημό, τον πόνο και τη χαρά να ξεχειλίσουν αβίαστα.


Δεν κατάφερα να της μεταφέρω προσωπικά τίποτα απο όσα ένιωσα, μιας και μετά το τέλος της συναυλίας, πήρα την ταχεία της καρδιάς μου και ξεκίνησα για δικά μου μέρη. Τι να της έλεγα; Οι παλμοί μου ήταν αμέτρητοι.


Κάποιοι άνθρωποι ήρθαν στον κόσμο για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, το ηχόχρωμα της φωνής της,το πάθος της για το τραγούδι και τη μουσική έρχεται να επιβεβαιώσει αυτόν τον ισχυρισμό. Η ερμηνευτική της δεινότητα έχει το μαγικό ραβδί, που σε οδηγεί σε άβατα μονοπάτια δίχως συντεταγμένες, με διάσπαρτες παρτιτούρες που καταλήγουν σε πολυποίκιλους συνδετικούς στιχουργικούς κρίκους.


"Πάνω το εισιτήριο γράφει Σ'αγαπώ...."

8 σχόλια:

  1. Λατρεύω την φωνή της Βιτάλη!!! Υπέροχο αφιέρωμα Αριάδνη μου!!! Από την Μήδεια του Κραουνάκη, αγαπώ τρελά το, "Του έρωτα μέγα κακό" !!! Χρόνια της πολλά!!! Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένη φωνή, συμπτωματικά εχθές την άκουγα χωρίς να ξέρω ότι είναι τα γενέθλιά της! Πολύ όμορφο αφιέρωμα!

    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άλλη μία διάσημη Παρθένος κι εγώ καμαρώνω σαν γύφτικο σκεπάρνι, παρεμπιπτόντως την ίδια μέρα γεννήθηκε και ο Αλκίννος Ιωαννίδης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωνάρα όμως! Να την χαιρόμαστε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μοναδική φωνή, η αγαπημένη μου Ελένη, μεγάλωσα με τη φωνή της!!!!!
    Πολύ ωραία η αφιέρωση σου!!!1
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια της πολλά Αριάδνη μου!!Φοβερή φωνή!!Καλή Κυριακή!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την τίμησες μοναδικά Αριάδνη μου με το υπέροχο αφιέρωμά σου!!σάυτη την εξαίρετη φωνή και παρουσία της αξίζει μιά τέτοια τιμή για τα γενέθλιά της!να ζήσει να μας χαρίζει πολλά πολλά μαγικά τραγούδια!!!πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αστέρι..νάσαι καλά να την ξανακούσεις... λάιβ... πολύχρονη νάναι, υγειής, γεμάτη χαρές επιτυχίες αγάπη!!

    κι εσύ... νάσαι καλά... μακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή