Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Η Φαίη Ξυλά μιλά για το "Φον Δημητράκη"!


Ο Δημήτρης Ψαθάς έγραψε το αλληγορικό θεατρικό κείμενο με τίτλο "Φον Δημητράκης", κατα τη διάρκεια της Κατοχής και το 1946 κατα τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα σ΄αυτήν την περίοδο, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς. Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του αποτελείται από πατριώτες: ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής, ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’ όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες του βουνού. Την ίδια στιγμή, ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα. Η Φαίη Ξυλά ,μιλά για το ρόλο της Άννας και δίνει τις ευχές της για τη νέα χρονιά.


Αυτό το διάστημα πρωταγωνιστείτε στο "Φον Δημητράκη" του Δημήτρη Ψαθά. Πείτε μου λίγα λόγια για το ρόλο της Άννας , της κόρης του.

Η Άννα είναι η κόρη του Φον Δημητράκη, όμως δεν του μοιάζει καθόλου. Σε αντίθεση με τον πατέρα της είναι στην Αντίσταση. Μιλάμε πάντα για την περίοδο της γερμανικής Κατοχής ,όπως και ο αδερφός της και ο θείος της, τους οποίους έχει σαν πρότυπα.Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε επίκαιρο το θέμα της παράστασης.

Απόλυτα! Ο Φον Δημητράκης είναι ο άνθρωπος που έχουμε γνωρίσει όλοι μας, πολύ καλά, τα τελευταία χρόνια, μέσα απο τα πολιτικά πρόσωπα στην καθημερινότητα μας.Μέχρι πότε θα μπορούμε να απολαύσουμε το "Φον Δημητράκη";

Αισίως μέχρι την Κυριακή των Βαϊων! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος γεμίζει το θέατρο κάθε βράδυ και ελπίζουμε αυτό να συνεχιστεί.Ποιά είναι τα επόμενά σας σχέδια;

Προς το παρόν τίποτα, ανακοινώσιμο.

Τι εύχεστε για τη νέα χρονια;

Υγεία και πολύ αγάπη!

Info:

Τοποθεσία: Θέατρο Μουσούρη, Πλατεία Καρύτση 7, Κέντρο

Συντελεστές:
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Κάρολος Παυλάκης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Καλλιτεχνική σύμβουλος: Σεμίνα Διγενή

Ηθοποιοί:
Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Γιάννα Παπαγεωργίου, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χριστίνα Σπατιώτη, Χρύσα Κλούβα, Θανάσης ΙσιδώρουΠαραστάσεις:

Τετάρτη : 7 μ.μ.

Πέμπτη έως Κυριακή : 9 μ.μ.

Σάββατο λαϊκή απογευματινή : 6 μ.μ.

Πρόγραμμα παραστάσεων την περίοδο των εορτών:

Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου, 21:00
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 18:00 και 21:15
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 21:00
Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 18:00 και 21:15
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου, 21:00
Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου, 21:00
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, 21:00
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου, 21:00
Σάββατο, 4 Ιανουαρίου, 18:00 και 21:15
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 18:00 και 21:15
Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, 18:00Από την Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου