Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος....

Γνωρίζουμε πως οι γιατροί δεν είναι "θεοί" είναι όμως άνθρωποι.
Κάποιοι σε αυτό τον κλάδο δυστυχώς είναι απάνθρωποι....
Έχει τύχει να βρεθώ και στη θέση του ασθενή και σε αυτή του συνοδού σε νοσοκομείο της επαρχίας. Ακόμη και με ελλιπή εξοπλισμό, ειδικευόμενοι με αυταπάρνηση έσωσαν στην κυριολεξία ασθενείς απο "του χάρου τα δόντια" και τους συγχαίρω για ακόμη μία φορά, παρά τον πενιχρό μισθό τους και τις παράλογες εφημερίες. Υπάρχουν όμως και κάποιοι διευθυντές Κλινικών δημοσίων νοσοκομείων (ευτυχως λίγοι) που λειτουργούν με το δικό τους τρόπο...τον λάθος....
Το λειτούργημα του ιατρού είναι πολύ δύσκολο και γι αυτό όσοι το ακολουθούν οφείλουν να έχουν επίγνωση και να το θέλουν πραγματικά. Πρέπει να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς, σαν να ήταν ο πατέρας, η μητέρα τους, η αδερφη, ο θείος, το παίδι τους κ.οκ.. Ένας ιατρός θα πρέπει να ακούει, να προτείνει και να εξηγεί. Όχι να εκβιάζει ψυχολογικά συνοδούς ασθενών ή και τους ίδιους τους ασθενείς.
Τι εννοώ; Πως γίνεται εφόσον μια κατάσταση κρίνεται κρίσιμη και το νοσοκομείο, δεν διαθέτει συγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα, να μην αποστέλουν τον ασθενή σαν επείγον περιστατικό, σε δημόσιο νοσοκομείο μεγάλης πόλης (απο δημόσιο σε δημόσιο) και να είναι εφικτό να τον αποστείλουν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της ίδιας μεγάλης πόλης;

Όσοι θέλετε να ακολουθήσετε τον ιατρικό κλάδο ή τον σπουδάζεται ή ήδη δουλεύετε γι αυτόν, παρακαλώ πολύ μη χάσετε την ανθρωπιά και την ευαισθησία σας. Δημιουργείτε σχέσεις εμπιστοσύνης με ασθενείς και συνοδούς. Μην ξεχνάτε ότι όλοι ερχόμαστε σ αυτόν τον κόσμο με τον ίδιο τρόπο και με ίδιο τρόπο κάποια στιγμή θα "φύγουμε"....

Κώδ. Ιατρ. Δεοντολ. Άρθρο 8, παρ. 2

Ο ιατρός φροντίζει για την ανάπτυξη σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης καισεβασμού
μεταξύ αυτού και του ασθενή.
Ακούει τους ασθενείς του, τους συμπεριφέρεται με σεβασμό και κατανόηση και σέβεται τις απόψεις, την ιδιωτικότητα και την αξιοπρέπειά τους.



Κώδ. Ιατρ. Δεοντολ. Άρθρο 11, παρ. 1

Ο ιατρός έχει καθήκον αληθείας προς τον ασθενή.

 
Άλμπερτ Σβάιτσερ
Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Η ευτυχία είναι το κλειδί για την επιτυχία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα γίνεις πετυχημένος.




.

20 σχόλια:

  1. οι περισσότεροι γιατροί είναι άρπαγες, σε τί διαφέρουν από το μέντιουμ , τη χαρτορίχτρα , τον εκμεταλλευτή παπα και κάθε είδους 'εναλλακτικό' θεραπευτή ή κοινό απατεώνα ;έχω δει γιατρούς να αρνούνται να παράσχουν ιατρική περίθαλψη σε. ηλικιωμένους & φίλος μπήκε νοσοκομείο Νικαίας ορθοπεδικό ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ
    Ο ΛΟΓΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ: δεν είχε γινη το παζάρι!!

    Δε τους νοιάζει η επιτυχία,μόνο το κέρδος,έχουμε γίνει εμπόρευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αριάδνη μου
    Μεγάλο θέμα έθιξες σήμερα, υπάρχουν γιατροί που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και υπάρχουν και οι άλλοι...θα σταθώ μόνο στο γεγονός ότι πρέπει ο ασθενής να αντιμετωπίζεται από τους γιατρούς με κατανόηση και σεβασμό.
    Καλή Χρονιά σε εύχομαι! (και αχρείαστοι να είναι οι γιατροί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ιδανικα εχουν μεινει
    στα παλια,καλη μου Αριαδνη.
    Στο γιαπι,στο πηλοφορι και στο μυστρι.
    Υπαρχουν οι εξαιρεσεις....σαφως...
    αλλα παντα...μα παντα καπελωνονται
    απο τον κανονα.

    σε φιλω με αναστεναγμο αδιεξοδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποσο δικαιο εχεις σε ολα ......ο γιατρος ο εκπαιδευτικος και ο ιερεας πρεπει να ειναι ανθρωποι ηθικοι με αγαπη για τον συνθρωπο ,ειλικρινια και σεβασμο γιατι δεν μπορεις να παιζεις με την υγεια ενος ανθρωπο την μορφωση και την πιστη του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεγάλη κουβέντα φίλη μου και ότι είχα αυτή την κουβέντα με καλό φίλο που είναι γιατρός και η απάντηση του ήταν πως αν με κάθε ασθενή δεν είναι σκληροί θα πεθάνουν πρόωρα απο το άγχος και τη φρίκη που θα δένονται προσωπικά με κάθε ασθενή που θα έχουν στη ζωή τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αριάδνη μου το θέμα είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό !!! Τα ιδανικά έχουν μείνει όντως μόνο στα χαρτιά και οι εξαιρέσεις είναι η μικρή μειοψηφία του κανόνα !!!
    Ομως στην καρδιά μου κρατώ αγάπη και ευγνωμοσύνη για δύο γιατρούς των εξαιρέσεων !!!
    Σε φιλώ με την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγο πριν φύγω για τη δουλειά και κρυφά από τους φιλοξενούμενους, ήλθα να σου ευχηθώ καλή πρωτοχρονιά!
    Φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς πού υπάρχουν καί οι εξαιρέσεις Αριάδνη μου!!
    Ημουν τυχερή πού συνάντησα κάποιους από αυτούς σέ δύσκολες περιπτώσεις αγαπημένων μου προσ'ωπων!Καλή χρονιά μέ υγεία καί αγάπη!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κορίτσι μου, μεγάλο το κεφάλαιο που ανοίγεις...
    Απλά, εύχομαι κ' ελπίζω η ανθρωπιά τελικά να υπερνικήσει όλα τα άσκημα...
    Αγκαλίτσα κ' φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται λειτούργημα ( όπως και ο δικός μου κλάδος της Κοινωνικής Εργασίας)
    Πολύ δυνατή η δημοσίευση σου και η παράκληση σου!
    Χειροκροτώ κοπέλα μου!
    Φιλάκια πολλά♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι καημένοι οι γιατροι...κι οι καημένοι οι ασθενεις... εκτός απ' τα μεσα που είναι ΠΕΝΙΧΡΑ... το θεμα έιναι να είσαι ανθρωπος... είτε είσαι ΙΑΤΡΟΣ... είτε ασθενης!!! καλή και υγειής ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου άρεσε η φράση του Άλμπερτ Σβάιτσερ με την οποία το έκλεισες...!
    Μακάρι η μειονότητα των ανθρώπων- γιατρών να γίνει πλειοψηφία!
    Καλό σου βράδυ....καλή Πρωτοχρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή Χρονιά!Με υγεία, αγάπη τρέλα και μεράκι για ό,τι κάνουμε!Εύχομαι Αριάδνη μου ένα πιο ευτυχισμένο 2015!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυστυχώς κάποιοι γίνονται γιατροί για τους λάθους λόγους κι από εκεί ξεκινάει το κακό!!

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αχ βρε Αριάδνη μου!! Σε καταλαβαίνω.. Να χεις τον άνθρωπό σου και να ζητάνε ή μάλλον να απαιτούνε το λάδωμά τους ξεχνώντας τον όρκο που έδωσαν... Δύστυχως παίζονται πολλά τέτοια παιχνίδια και στην υγεία εις βάρος μας.. Μακάρι να ναι περισσότεροι οι άξιοι που το εκτελούν ως λειτούργημα!!
    Θέλω να σου ευχηθώ πάνω από όλα υγεία και χαμόγελα πολλά πολλά για το νέο έτος που πλησιάζει!! Να σαι γερή κι εσύ κι οι αγαπημένοι σου και να ναι το 2015 αισιόδοξο, καλότυχο και γεμάτο αγάπη!!
    Φιλάκια γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όντας εργαζόμενος σε Νοσοκομείο μπορώ να διηγηθώ άπειρες περιπτώσεις επίορκων καθαρμάτων, καθώς και άξιων λειτουργών που τιμούν τον όρκο τους.
    Εύχομαι Υγεία και Ευτυχία για τη νέα χρονιά και να μη τους ξαναχρειαστείς ποτέ.
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλή χρονιά, Αριάδνη, με υγεία, αγάπη και χαρά για σένα και την οικογένειά σου !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τα είπες όλα... γνωστές ιστορίες που γίνονται σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας!Ο γιατρός οφείλει πρώτα στη συνείδησή του να 'ναι τίμιος, γιατί τυχαίνει να "παίζει" με ζωές..!
    Καλή χρονιά εύχομαι με υγεία πάνω απ' όλα κι αγάπη... μακριά από νοσοκομεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χάπι νιού γίαρ δίαρ Αριάδνη Στ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μεγάλο θέμα- τεράστιο. Εργάζομαι σε ιατρικό χώρο ιδιωτικό, καθημερινά έρχομαι σε επαφή με ποικίλα περιστατικά, η γνώμη μου για τους γιατρούς είναι η χείριστη, όχι για όλους ευτυχώς. Υπάρχουν λίγες μεν, αλλά υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις.
    Ο καθένας θα πρέπει να ψάξει καλά πριν αφεθεί και εμπιστευθεί.
    Καλή χρονιά Αριάδνη μου, υγεία, αγάπη, αισιοδοξία, υπομονή και δύναμη, θα μας χρειαστεί...
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή