Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Με μια "Σχεδία" σχεδιάζουν το όνειρο !

Πριν περίπου δυο χρόνια, ένα όμορφο ζεστό απόγευμα θέλησα να κάνω μια βόλτα στο κέντρο, όταν έμενα ακόμη στην Αθήνα.
Πήρα το τρόλευ 3 και σταμάτησα στο Σύνταγμα. Ο ουρανός είχε ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που με ηρέμησε απίστευτα. Κατέβηκα στην πλατεία και κάθισα σε ένα παγκάκι. Έβγαλα ένα βιβλίο και ξεκίνησα να διαβάζω. Λίγο πιο πέρα ήταν ένας πωλητής του περιοδικού "Σχεδία". Αν δεν ήταν το πρώτο τεύχος, θα ήταν το δεύτερο. Μου έκανε εντύπωση ο ευγενικός τρόπος προσέγγισής του και τον πλησίασα. Μαθητευόμενη δημοσιογράφος τότε και ό,τι  έχει σελίδες, ακόμη και μία, είναι πειρασμός για μένα. Αγόρασα ένα και ζήτησα να μάθω τι περιοδικό είναι αυτό και πωλείται στο δρόμο. Ο κύριος μου είπε ότι είναι ένα ολοκαίνουριο περιοδικό διαφορετικό απο τα άλλα και άρτιο δημοσιογραφικά. Με ευχαρίστησε και συνέχισε τη δουλειά του. Ηταν πράγματι πολύ καλοδουλεμένο. Μόλις γύρισα σπίτι έψαξα στο διαδίκτυο και βρήκα πληροφορίες. Απο εκείνη τη στιγμή και μετά αναζητούσα εγω πωλητές και το αγόραζα με την πρώτη ευκαιρία.

 Πηγη: shedia

Οι πωλητές είναι άστεγοι ή διαμένουν σε κατάλυμα επείγουσας, προσωρινής φιλοξενίας ή σε επισφαλή κατοικία.Απειλούνται  με έξωση από την οικία που διαμένουν. Είναι άνεργοι ή έχουν εισόδημα χαμηλότερο του κατώτατου μισθού.Ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι άνω των 18 χρόνων. Το Σάββατο 7 Φλεβάρη στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου, αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες βγήκαν στο δρόμο και ανέλαβαν το ρόλο των πωλητών.

Πηγή: NatassaBofiliou

Γίνε συνδρομητής εδώ
Γίνε εθελοντής εδώ
Κάνε μια δωρεά εδώ



Ο συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης στην πλατεία Κολωνακίου και ο συνάδελφός του Αύγουστος Κορτώ στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων, επί της οδού Καλλιδρομίου.

Ηθοποιοί: Στην Αθήνα ο Γιώργος Πυρπασόπουλος βρέθηκε στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, έξω από το Θέατρο Αθηνών, ο Μανώλης Μαυροματάκης στην πλατεία Μοναστηρακίου, η Γιούλικα Σκαφιδά στην πλατεία Καπνικαρέας. Στη Θεσσαλονίκη η Γιολάντα Μπαλαούρα ήταν στη συμβολή των οδών Π. Π. Γερμανού και Τσιμισκή και ο Φώτης Σπύρου στη γωνία Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Η τραγουδίστρια Ελευθερία Αρβανιτάκη "εργάστηκε" στην πλατεία Συντάγματος, στην έξοδο του μετρό, και οι συνάδελφοί της Φοίβος Δεληβοριάς στην πλατεία Κοραή, Μάρκος Κούμαρης στην πλατεία Μοναστηρακίου, Νατάσσα Μποφίλιου στην πλατεία Συντάγματος, στην αρχή της Ερμού, Πάνος Μουζουράκης στην Ακρόπολη (διασταύρωση Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη), και η Μαριέττα Φαφούτη στη πλατεία Αγίας Ειρήνης. Η Λιζέτα Καλημέρη στη Θεσσαλονίκη, επί της Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Πηγη: shedia

12 σχόλια:

  1. Ειλικρινά εκτιμώ και θαυμάζω τον αγώνα σας.
    Μακάρι να ήμουν στην πατρίδα να αγωνιστώ μαζί σας.
    Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο ρε Αριάδνη μου! Κι ήθελα να το αναφέρω κι εγώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέρσι που είχα ανέβει Αθήνα το αγόρασα κι εγώ αυτο το περιοδικό
    και πράγματι είναι πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι που το πουλάνε..
    και χρειάζονται τη στήριξη όλων μας

    Μπράβο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κ σε βρήκα εδω. Ειναι εξαιρετικο το blog σου, συγχαρητήρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπραβο,ενα μεγαλο τεραστιο μπραβο...δεν ειχα ιδεα για αυτην την φοβερη,συγκινητικη κινηση,ευχαριστω αριαδνη για την ενημερωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά κάνεις και αναφέρεις τη δράση αυτή Αριάδνη!!!
    Το περιοδικό είναι πολύ προσεγμένο και ο τρόπος που επιλέχθηκε να διανέμεται, σέβεται τόσο εκείνους που ζουν από την πώληση του όσο και τους πολίτες που θέλουν να στηρίξουν το έργο αυτό!
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σέ όλους!!Πολύτιμη η προσφορά τους!!
    Καλή εβδομάδα Αριάδνη μου!!Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γνωρίζω την Σχεδία και την αγοράζω πάντα όταν την δώ!!!!!
    Πολύ καλή η ανάρτησή σου, Αριάδνη μου!!!!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Αριάδνη μου ...πολύ σωστά κάνεις και αναφέρεις τη δράση τους! Μπράβο!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ειναι απαραίτητο να ενημερουμε τον κοσμο για τέτοιες δρασεις Αριαδνη μου πολύ σωστά έπραξες... μπράβο σου.. να έχεις μια ομορφη εβδομαδα.. φιλακιαα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://aswtosgios.blogspot.gr/search/label/%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1
    ειχα γραψει και εγω περυσι και στηριζω την προσπαθεια παντα, το αγοραζω στη βικτωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και εγω τη γνωριζω! και χαιρομαι πολυ για αυτες τις κινησεις!
    καλημερα! Καλη Τσικνοπεμπτη να εχεις! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή