Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Οι 7 συνήθειες των ευτυχισμένων ανθρώπων



Η θετική ψυχολογία όμως, ένας κλάδος της κλασσικής ψυχολογίας, δείχνει πως οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι, συνήθως έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, επτά συνήθειες που τους βοηθούν να κρατούν την καλή τους διάθεση στα ύψη.



Διαβάστε ποιες είναι παρακάτω:

1. Εστιάζουν στα θετικά. Συνήθως σκεφτόμαστε αυτά που μας ενοχλούν και θέλουμε να διορθώσουμε. Ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις κάνουν αυτό το λάθος, στοχεύοντας να “φτιάξουν” τις πλευρές που δεν λειτουργούν καλά. Οι έρευνες όμως δείχνουν πως αν εστιάζει κανείς στις θετικές του πλευρές, βελτιώνονται και οι αρνητικές.

2. Εκφράζουν ευγνωμοσύνη. Αντί να επιθυμούμε συνεχώς νέα πράγματα και υλικά αγαθά, κάνουμε καλό στην υγεία μας αν αποδεχόμαστε αυτά που έχουμε, χαιρόμαστε με αυτά που έχουμε και δείχνουμε ευγνωμοσύνη. Όσοι εκφράζουν ευγνωμοσύνη σύμφωνα με έρευνες, νιώθουν μεγαλύτερη ευτυχία.

3. Είναι ευγενείς και γενναιόδωροι. Πολλές φορές οι γρήγοροι ρυθμοί μας κάνουν να ξεχνάμε να είμαστε ευγενικοί. Και όμως ο Dr.Adam Grant αμερικανός ψυχολόγος, μετά από έρευνες, έδειξε ότι η προσφορά στον συνάνθρωπο και η γενναιοδωρία, αυξάνουν τα επίπεδα ευτυχίας του ατόμου.

4. Συγχωρούν. Υπάρχουν γεγονότα που μας κάνουν να κρατάμε τον θυμό μας για εβδομάδες, μήνες, χρόνια. Οι ατυχίες, οι αδικίες και οι άσχημες πράξεις άλλων όμως είναι μέσα στη ζωή και η συγχώρεση είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά.

5. Εκπαιδεύουν το μυαλό τους στην θετικότητα. Οι περισσότεροι πέφτουμε στην παγίδα να καταστροφολογούμε, ή να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Το να σκεφτόμαστε θετικά είναι ταυτόσημο με την ευτυχία και στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή.

6. Θέτουν στόχους τακτικά. Έχουμε δεκάδες πράγματα να κάνουμε κάθε μέρα, αλλά το να θέτεις στόχους σε κάνει να καταλαβαίνεις πραγματικά ποια είναι τα σημαντικά πράγματα για σένα, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

7. Συνδέονται με τους γύρω τους. Σκεφτείτε ποιες ήταν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής σας. Ήσασταν μόνοι; Μάλλον απίθανο. Το να ζούμε ως κομμάτι της κοινωνίας, είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για να βιώνουμε την ευτυχία. Τηλεφωνήστε στους γονείς σας, βγείτε με τους φίλους σας, κάντε κάτι με το ταίρι σας – ακόμα και αν αυτό είναι μια βόλτα στο σουπερμάρκετ. Η σύνδεση και το «μοίρασμα» εμπειριών αυξάνουν την ευτυχία.

Πηγή: protothema.gr

6 σχόλια:

  1. Όμορφες οι συμβουλές...ομολογώ πως ξεχνώ αρκετές καθημερινά...!
    Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι , ναι και πάλι ναι!
    Ναι στη θετικότητα και στη χαρά!
    Και κάπου εκεί βρίσκεται και η ευτυχία!
    Καλό μήνα κορίτσι μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο μηνα να χεις Αριαδνη μου!! Συμφωνω απολυτα!! Χρειαζεται οσο μπορουμε, οσο δυσκολο κι αν ειναι να σκεφτομαστε πρωτα τα θετικα!!
    Καλη βδομαδα σου ευχομαι!! Φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι πρέπει και να απέχεις από την επικαιρότητα για να μπορείς να ακολουθείς αυτά τα 7 βήματα ευτυχίας!
    Καλή σου μέρα. Καλό μήνα είπαμε;;; Ας είναι για σένα όπως ακριβώς τον θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα φίλη μου ωραίες οι συμβουλές,πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά!!!!!
    Να είσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ανάρτηση Αριάδνη !!! Μακάρι να σκεφτόμασταν και να ενεργουσαμε έτσι σε κάθε περίπτωση!!! Καλό σου βράδυ!!! Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή