Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Aυξέντιος Καλαγκός: Ένας καρδιοχειρουργός με "μεγάλη καρδιά"

Ο άνθρωπος για το συνάνθρωπο, στη σημερινή ανάρτησή μου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός. Θεωρώ πολύ σημαντικό ανθρώπους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και που είναι καμωμένοι με αγάπη να τους προβάλλουμε με κάθε τρόπο.


Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά.

Ο Αυξέντιος Καλαγκός ο άνθρωπος που πολλοί τον αποκαλούν "άγιο" είναι ο καρδιοχειρουργός που γυρίζει τις φτωχές χώρες του κόσμου και χειρουργεί τις καρδιές άπορων παιδιών. Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τον οποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός είναι τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.

Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται για την πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά. Το όνομα του έχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθών στο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στη Μαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζεμπαϊτζάν, το Καμερούν, τη Ρουάντα και τη Ζάμπια.

Ο κ. Καλαγκός είναι, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Καρδιο/ Θωρακοχειρουργικής για το 2014 και Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ορθοδοξίας στη Γενεύη.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο ο Αυξέντιος Καλαγκός θα επισκέπτεται την χώρα μας και θα χειρουργεί εντελώς δωρεάν στο Μητέρα τις καρδιές άπορων παιδιών.

Πηγή: skai.gr

7 σχόλια:

  1. Ευτυχώς πού υπάρχη ανθρωπιά σέ πολλούς καταξιωμένους επιστήμονες Αριάδνη μου!
    Δέν τόν ήξερα!Μπράβο του!!Καλό Σ/Κ!!Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρώ πολύ σπουδαίους!
    1000 μπράβο!!!
    Φιλί γλυκό, κορίτσι μου!!!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΤΥΧΏΣ και υπαρχουν Ανθρωποι .. σαν τον εξαίρετο ατον επιστημονα... να ειναι καλα και να του δέινει δυναμη ο Θεός να συνεχίζει το έργο του... μπραβο σου π[ου εκανε αυτό το αφιερωμα Αριαδνη μου.. να είσαι καλα .. φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον πρωτοείδα και πρωτοάκουσα μόλις εχτές στην τηλεόραση όπου έδινε συνέντευξη και εντυπωσιάστηκα με το έργο του και το έργο όλης της ομάδας του που όλοι εργάζονται αφιλοκερδώς!
    Ωραίο το αφιέρωμα σου Αριάδνη!! Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λειτούργημα με όλη την σημασία της λέξης!!!
    Δεν τον γνώριζα ούτε το έργο του!! Να ναι καλά ο άνθρωπος κι όλοι φυσικά που επιτελούν λειτούργημα κι ανακουφίζουν τον κόσμο!! Μπράβο Αριάδνη μου για το αφιέρωμα!!
    Καλή βδομάδα να χεις!! Σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν τον ήξερα και σε ευχαριστώ που μου τον έμαθες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό ειναι η ανθρωπια σε όλο της το μεγαλείο Αριαδνη μου.. ειχα ακουσει για τον ΑΝΘΡΩΠΟ αυτόν.. μακαρι να υπήρχαν πολόι στον κόσμο μας.. να είσαι καλά. φιλακιααααα!!!!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή