Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

*Ταξιδεύοντας με μια καρτ ποστάλ* στη Δράμα!


Τον Ιούνιο η Μαρία Νικολάου απο το blog "Μια ματιά στον ήλιο" μας ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου δρωμενου.
Μας πρότεινε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα και τον κόσμο, ανταλλάσσοντας καρτ ποστάλ. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Πριν λίγες μέρες με ενημέρωσε πως ο μυστικός αποστολέας μου είχε κάνει ήδη την αποστολή. Την επόμενη ημέρα, μου ήρθε ειδοποίηση παραλαβής του δέματος. Λίγες ώρες αναμονής ακόμη. Με τον ειδικό κωδικό του ειδοποιητηρίου, μπήκα στο site του ΕΛΤΑ και είδα πως ο αποστολέας ήταν από τη γειτονική μου πόλη τη Δράμα. Την επόμενη παρέλαβα τον πολύτιμο φάκελο. Αποστολέας ήταν η Ανέσπερη της οποίας το blog "Σκέψεις μικρές κι ασήμαντες στο χρόνο αφημένες" ανακάλυψα και ξεκίνησα να διαβάζω πριν λίγο καιρό.


Το εξώφυλλο είχε πολυποίκιλο κολάζ από το Χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, από αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, αλλά και από το πάρκο αρπακτικών πουλιών του Κώστα Ελευθεριάδη, στην περιοχή Αγοράς Κυργίων.  



Το εσωτερικό της κάρτας με κολάζ από όμορφες γωνίες της πόλης της Δράμας, όπως τη φανταστική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στο κέντρο.






Το οπισθόφυλλο της πρωτότυπης χειροποίητης κάρτας. Την καταπράσινη διαδρομή του Παρανεστίου την οποία έχω γνωρίσει μέσα απο ταξίδια με το τρένο. Στο δάσος της Ελατιάς, δεν έχω πάει αν και θα έπρεπε.


Την πανέμορφη αυτή ταξιδιάρικη κατασκευή συνόδευσαν δυο βιβλία και μια τρυφερή επιστολή. Το ένα ήταν το "Λι" του Νίκου Καββαδία και το άλλο η ποιητική συλλογή "Οπτική γωνία 15" του Δραμινού ποιητή Νίκου Κωνσταντινίδη, που όπως με πληροφόρησε η Ζωή, γράφει για δυο μεγάλες αγάπες του. Για τη γυναίκα της ζωής του που επέλεξε να ζήσει μακριά του κι για την αγαπημένη του πολη, τη Δράμα.  

Η αλήθεια είναι πως λατρεύω τα βιβλία και κατά συνέπεια την ποίηση και τη λογοτεχνία. Τα δώρα της Ζωής ή Ανέσπερης με συγκίνησαν και ασφαλώς μου άρεσαν πάρα πολύ και θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Η "αυθαιρεσία" να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό από το αναμενόμενο ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη! 

Ζωή και Μαρία σας ευχαριστώ θερμά για τις συγκινήσεις και το δημιουργικό πυρετό!
Αναμένω με περίσσια αγωνία να δω και τις υπόλοιπες καρτ ποσταλ των φίλων bloggers!

Σας φιλώ γλυκά
Αριάδνη

13 σχόλια:

  1. Υπέροχη καρτ ποστά από Δράμα! όλα υπέροχα Αριάδνη μου! Κι Εγώ περιμένω τη δική μου και φυσικά να στείλω κι Εγώ με την σειρά μου!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ ωραία! Το χειροποίητο έχει άλλη αξία!
    Χαίρομαι πολύ που το ξεκίνησα εγώ αυτό.
    Περιμένω και τις υπόλοιπες κάρτες σαν μικρό παιδί.
    Καλή αρχή λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφη ιδέα αυτή η καρτ ποστάλ! Μπράβο στη Ζωή για την ιδέα και την υλοποίησή της. Να τα χαρείς και τα δωράκια σου
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α τι όμορφα! Μπράβο στη Ζωή, έχει μεράκι !!!
    Υπέροχα όλα τα δώρα της! Αυτή τη στιγμή κάθισα να ετοιμάσω τη δική μου καρτ ποστάλ!
    Πολλά φιλάκια κοριτσάρα μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ζωή έκανε καταπληκτική αρχή!
    Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εσείς κάνατε την αρχή απ' οτι κατάλαβα σε αυτή την ωραία ιδέα.
    Υπεροχη η καρτ ποσταλ
    Καλη μερα και στις δυο σας
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αριάδνη καλή σου μέρα!!!
    Σ΄ευχαριστώ γι' αυτήν την υπέροχη παρουσίαση της κάρτ ποστάλ που σου έστειλα!!
    "Καλύπτει" όλες τις ατέλειές της, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη φορά που έκανα κολάζ και δεν μου βγήκε όπως το είχα στο μυαλό μου. Γεγονός όμως είναι πως την έκανα με πραγματική αγάπη για κάποια άγνωστη της οποίας τη θέση πήρα όταν ασχολιόμουν με αυτήν. Πίστευα πως θα εισέπραττες ότι θετικό σκεφτόμουν την ώρα που αφιέρωσα φτιάχνοντάς την και χαίρομαι που δεν έπεσα έξω!!! Ελπίζω πως και η επιλογή των βιβλίων θα σε ακουμπήσει όπως με ακούμπησε!!!
    Την καλημέρα μου και τις καλύτερες ευχές μου με πολύ αγάπη για όμορφο καλοκαίρι!!!

    Υ.Γ. Μαρία Νικολάου για όσες ποιοτικές και συντροφικές στιγμές μας προσφέρεις πολύ σ' ευχαριστούμε και προσωπικά δεν μου φτάνει αυτό το ευχαριστώ.
    Κι εσάς φίλες για τα γεμάτα θετική αύρα σχόλιά σας, από καρδιάς σας ευχαριστώ.
    Καλό καλοκαίρι σε όλους/ες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζωή έχεις δίκιο! Φαίνεται η διάθεση με την οποία έφτιαξες την κάρτα σου ακόμα και μέσα από την οθόνη! Κι εγώ την είδα υπέροχη!!! Μπράβο σου!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Ζωή για τα όμορφα λόγια που είπες για μένα!

      Διαγραφή
  8. Τι υπέροχη αρχή! Πρέπει να είσαι η πρώτη, αν δεν κάνω λάθος, που λαμβάνει κάρτα...και τί κάρτα! Πολύ όμορφο το κολάζ που έκανε η Ζωή για την πόλη της, και πολύ ωραία πρέπει να είναι και τα βιβλία που σου έστειλε! Να τα χαρείς!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η πρώτη, όπως λέει και η Μαριάννα! Και κάνατε τέλειο ποδαρικό εσύ και η Ζωή!
    Να κάνεις όμορφα ταξίδια με την χειροποίητη καρτούλα και τα βιβλία, Αριάδνη μου!
    Καλά να περνάς!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρα πολύ ωραια η καρτα που σου εστηλε η φιλη Ανεσπερη Αριαδνη μου και και η ιδέα της να προβαλει την πόλη της μεσα απο τις κολαζ φωτογραφίες υπεροχη.. και οντωςε το βιλβλιο ειναι απο τα ωραιαωτερα δωρακια.. και η ιδεα της Μαρίας για τις καρτ ποσταλ υπεροχη... αναμενουμε τις συνέχειες. να περνας ομορφα φιλακιαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή