Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η εκδίκηση, το κρύο πιάτο και τα συναφή!

Είτε πρόκειται για φιλική, είτε για επαγγελματική, είτε για ερωτική, είτε για όποιαδηποτε τελωσπάντων προδοσία, η ανταπόδοση θα έρθει. Μπορεί να έρθει σε κάποια φάση της ζωής μας, που πλέον δεν θα χει νόημα, αλλά έρχεται....! Το λέω εμπειρικά...γιατί μου το απέδειξε η ίδια η ζωή. ...

Το να απειλείς θεούς και δαίμονες, να διαμηνύεις πως θα χαρακώσεις αυτοκίνητα κτλ κτλ σε κάνει να φαίνεσαι αν όχι γελοίος, επικίνδυνος! Το μεγάλο άλλοθι είναι ο θυμός. Γι αυτό χαλάρωσε, πάρε βαθιές, ανασούλες κι άσε το χρόνο να κυλήσει. Αν είσαι ανώτερος άνθρωπος συγχώρεσε, αν πάλι δεν είσαι, συνέχισε τη ζωή σου και περίμενε τις εξελίξεις.

ὓβρις→ ἂτη→ νέμεσις→ τίσις
Ναι ναι ξέρω, όταν είχες στο λύκειο Σοφοκλή, έλειπες γιατί ήταν πρώτη ώρα, νύσταζες κοκ. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι, φαίνεται πως ήξεραν τι έλεγαν, αλληγορικά μεν, αλλά ήξεραν. Κάποιος υπερεκτιμά τις δυνάμεις του (υβριστής), τότε ο Δίας στέλνει την "άτη" και ο υβριστής κάνει χειρότερα πράγματα. Στη συνέχεια ακολουθούσε η "νέμεσις" κοινώς, το δωδεκάθεο "τα έπαιρνε στο σκάλπ" και έριχναν την τιμωρία "τίσις". Κάπως έτσι γίνεται και μερικές χιλιάδες χρόνια μετά, δηλαδή σήμερα!

Που θέλω να καταλήξω, μην αφήνεις τη ζωή να σε προσπερνά και προχώρα!
Ό,τι κάνουμε στο "μάταιο" τούτο κόσμο καταγράφεται...!


Α.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου