Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τροχαίο και σκέψεις...

Πηγή: deviantart.com

Και εκεί που λες αποκλείεται να μου συμβεί εμένα αυτό, τσουπ γίνεται....
Οδηγούσα το αυτοκίνητο και στη θέση του συνοδηγού ήταν η μαμά μου. Το ραδιόφωνο έπαιζε μουσική, εμείς μιλούσαμε ενώ έλεγχα τακτικά το δρόμο. Ήμουν σε Εθνική Οδό επαρχιακής πόλης. Σε μια διασταύρωση απο ένα χωριό, ο οδηγός παραβίασε το stop και βγήκε δίχως να ελέγξει. Τον έβλεπα που ερχόταν, αλλά δεν πίστευα ποτέ πως ένας οδηγός σε τέτοιο δρόμο θα φερθεί τόσο επιπόλαια. Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει πάνω μας και να τσαλακώσει την πόρτα του συνοδηγού και την πίσω πόρτα. Κράτησα σταθερά το τιμόνι, πάτουσα φρένο και πήγα δεξιά για να σταματήσω. Απ τη σύγκρουση το αυτοκίνητο, έκανε μικρούς ελιγμούς. Ευτυχώς που δεν είχα μεγάλη ταχύτητα και φορούσαμε ζώνες ασφαλείας, ειδάλλως τώρα ίσως και να μην είμασταν εδώ να γράφουμε και να ανταλάσσουμε απόψεις.  Εκείνα τα δευτερόλεπτα μέχρι να καταλάβω ότι είμασταν καλά, ήταν εφιαλτικά. Δεν μου έχει ξανασυμβεί, ούτε να τρακάρω, ούτε να με τρακάρουν. Για όλα όμως υπάρχει η πρώτη φορά.

Εκείνα τα δευτερόλεπτα νόμιζα πως δεν θα ξαναδω τους ανθρώπους που αγαπώ. Την οικογένειά μου, τους φίλους μου και κυριότερα ΑΥΤΟΝ. Νόμιζα ότι ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα που θα πέθαινα χωρίς να τον ακούσω, χωρίς να τον δω , χωρίς να τον αγγίξω. Το όλο περιστατικό κράτησε μερικά δευτερόλεπτα και γω νόμιζα πως τα σκεφτόμουν αυτά αιώνες. Δεν ήθελα να πεθαίνω και να μην του πω ότι τον αγαπάω. Γιατί όσο παιδιάστικο κι αν ακούγεται τότε συνειδητοποίησα, τι πραγματικά ένιωθα. Ήταν ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό....! Δεν ξέρω αν ποτέ καταφέρω να του τα πω κι προφορικά, μιας και σε αυτά δεν είμαι καλή, του τα γράφω όμως κι ας μη το ξέρει....!

Που θέλω να καταλήξω;;;
1. Μεγάλη προσοχή στην οδήγηση και στον ΚΟΚ
2. "Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς, είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Γι' αυτό μην περιμένεις άλλο, καν' το σήμερα, γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ, θα μετανιώσεις σίγουρα για τη μέρα που δεν βρήκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί και ήσουν πολύ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια επιθυμία. Κράτα αυτούς που αγαπάς κοντά σου, πες τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά..." απόσπασμα απο την αποχαιρετιστήρια επιστολή του Gabriel Garcia Marquez.

Να σας προσέχετε!

9 σχόλια:

  1. ΩΧ! Να προσέχεις Αριάδνη! Άγιο είχατε. Δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι κανέναν στην άσφαλτο. Δεν έχουν συναίσθηση οι άνθρωποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αχ τι επαθες φιλη μου!
    ευτυχως που ειστε καλα!
    προσοχη μεγαλη χρειαζεται αλλα και εσυ να προσεχεις δε σε προσεχει ο αλλος.


    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχως εχει παραγινει το κακο στους δρομους.. ανευθυνοι οδηγοι παντου...ειναι κριμα να χανονται ζωες μονο κ μονο γιατοι καπιοι θελουν να κανουν τα δικα τους μεσα στο δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωχ ψυχούλα μου ευτυχώς που δεν πάθατε τίποτα. Όντως η προσοχή μας αυξημένη...
    Τα δε λόγια του Μαρκές εξαιρετικά και πίστεψε με τα εφαρμόζω καθημερινά, γιατί έχω αυτήν την πεποίθηση, ότι κανείς δεν ξέρει τι θα του συμβεί το επόμενο λεπτό...
    Πολλά φιλάκια και όλα καλά να είναι για σένα Αριάδνη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φοβερό... εύχομαι νασαι παντα τυχερή...
    κι εύχομαι..να μην φεύγουν άνθρωποι από ατυχήματα στους δρόμους... (μόλις τώρα έμαθα για έναν γειτονα... πέθανε από μηχανάκι... εδώ μας έχουν θερίσει... τα μηχανάκια!!... ααα... )... δράμα...
    αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι είναι τόσο απρόβλεπτη η οδήγηση , ευτυχώς που δεν ήταν σοβαρό και βέβαια Αριάδνη μου ''να μας προσέχουμε΄΄
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς δεν πάθατε τίποτα αλλά μάλλον θα πρέπει να σκεφτείς λίγο περισσότερο η ίδια τον επίλογό σου και να σταματήσεις μόνο τα γραπτά και να περάσεις και στα προφορικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είχα κι εγώ ένα παρόμοιο τροχαίο πριν λίγο καιρό επίσης. Έπεσε στο εθνικό δίκτυο το πίσω όχημα με πολύ γκάζι επάνω μου... Όλα καλά ευτυχώς, εννοώ μόνο υλικές ζημιές... Το σοκ πολύ ισχυρό. Να είσαι καλά, καλό απόγευμα και καλώς σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 'Αγιο είχατε Αριάδνη μου!!! Ευτυχώς είστε καλά!!! Αυτό είναι το πρόβλημα με την οδήγηση, ενώ εσύ προσέχεις, δεν ξέρεις ο άλλος απέναντί σου τί θα κάνει ή πώς θα αντιδράσει. Είχαμε κι εμείς πρόσφατα ένα ατύχημα. Ήρθε και μας κτύπησε από πίσω μια κοπελιά που δεν είδε ότι κόβαμε ταχύτητα για να στρίψει ο μπροστινός μας. Μας έκανε πολύ μεγάλη ζημιά αλλά Δόξα τω Θεώ δεν κτυπήσαμε!
    Πολλά φιλιά και προσοχή στον δρόμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή